Family Apartment Designed To Maximise Natural Light: Interior Design Ideas

Family Apartment Designed To Maximise Natural Light: Interior Design Ideas

Link to Interior Design Ideas

Family Apartment Designed To Maximise Natural Light

Posted: 21 Apr 2021 07:45 AM PDT

Created for a young married couple, this bright 105 square metre home interior is situated in the PIRS residential complex, Minsk, Belarus. Visualised by Zrobim Architects, the main concept for the interior was to maximise permeability of light and space. Only a small WC gains no access to natural daylight, whilst glass partition walls share the resource between all other spaces, including two bedrooms. This transparency also creates a connectivity between each area: the hallway trickles openly into the kitchen diner, the kitchen diner attaches with the bedrooms, and the master bedroom flows seamlessly into the ensuite bathroom, which results in an easy flow for relaxed modern living.



Bold colour choices characterise the cheerful modern living room. Almost all of the furniture in this apartment was custom made for the space by the architects, right down to the cushioned furniture.




A rounded rectangle rug echoes the outline of the modern sofa, causing a ripple of curves at the border the lounge space.




The unique coffee table takes on a cart-like appearance with a set of wheels and a handle to pull. A dark green armchair strikes a stylish silhouette by the lounge window.




The bright salmon sofa and matching ottoman are calmed by basic grey throws.




Colourful modern artwork is propped at floor level, which draws focus to the beautiful Bang & Olufsen Beoplay A9 speaker there. See more ideas for styling a living room with large wall art here.




The wooden detailing on the modern coffee table complements the simple wood legs on the sofa design, whilst a contemporary black floor lamp forms a matching set with black track lighting and a black dining room pendant light.




A projector screen drops down in front of the TV for movie nights, which can be shared by the whole open plan living room dining room combo.




The dining table springs right out of the kitchen island.




Wood frame modern dining chairs coordinate with the natural timber dining table, whilst their grey upholstery ties in with the grey rug and accent throws in the lounge.




A long wall of white pantry cabinets brightly reflect the natural light from the large kitchen window. Because the kitchen's dimensions are large for the scale of the living room, the architects decided to hide away as many elements of it as possible.




A large indoor plant tones down the hard linearity of the kitchen design, to help integrate the area with the adjacent softer lounge space.




The pantry facade bends around the corner of the kitchen diner space to connect with the home entryway. In this space, the cabinets take on a bright mirrored finish.




Dining stools line up along a ledge behind the cooking island, where guests can chat with the cook, or the couple can sip coffee by the window.




A glass partition wall connects the living room space and light with the two bedrooms.




The mirrored section of the kitchen cabinetry volume forms a hallway closet, as well as a smooth flow between the two separate areas. The whole storage structure is mounted clear of the floor, and short of the ceiling, to create a light floating effect that offsets its bulk.




Botanical wall art brings an uplifting accent to the white kitchen.




When the bedrooms' privacy curtains are opened, the apartment floor plan can be seen in its entirety, bar the bathrooms.




The single bedroom features a home workspace with a made-to-measure desktop. A red desk chair and a unique wall clock add upbeat flashes of colour.




Another bespoke rug design cuts a fitting template around the bedroom layout.




Green throw pillows accent the modern sofa bed, which creates a visual link with the green armchair in the neighbouring lounge and a thriving indoor plant by the window.




A small modern wall light makes the sofa bed into a comfy reading nook.




The other side of the glass partition wall gives entry into the master bedroom. An unconventional furniture arrangement sees the bed oriented towards the window, both for the glorious morning view and to solidly separate the sleep space from the living room.




From the back, the headboard resembles the living room sofa design to disguise the room's true identity through the glass wall. A simple floor lamp adds to the illusion.




Large bedroom pendant lights tumble over the bedstead. White drapes frame the window and conceal the wardrobe.




A small vanity table slots right into an alcove space between the wardrobe and the glass wall ensuite bathroom. A custom cut mirror is fitted with Hollywood style lighting.




The unique bed design features electrical sockets mounted right on the side, and pockets lined with gadget chargers.




The dressing table design flows into the bathroom vanity cabinet on the other side of the glass. A pink stool adds an interesting pop of pastel colour in the doorway, and provides a resting spot for an IKEA PS 2017 table lamp.




The accent stool compliments an unusual pink granite circular backsplash behind the freestanding tub.




Round wall mirrors continue the circular motif over the double sink bathroom vanity, lit by simple wall sconces.




Light borrowing clerestory windows pull in natural light from the kitchen diner.




A recessed ribbon of LEDs shine a gentle pink light on the bathtub.




The bathroom ceiling and walls are finished with roughcast.




The bathroom floor tiles are the same ones used throughout the entire apartment.




Black faucets and fixtures make punchy contrast with the light decor.




Original apartment floor plan.




New partition walls and furniture layout.




3D perspective drawings.


Recommended Reading:  Fresh, Bright & Colorful Home Interiors With Botanical Vibes

For more regular updates from Home Designing, join us on Facebook.

If you are reading this through e-mail, please consider forwarding this mail to a few of your friends who are into interior design. Come on, you know who they are!

The post Family Apartment Designed To Maximise Natural Light first appeared on Interior Design Ideas.

Related Posts:

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Chris Ramsey can take the heat, but what would relegation for QPR mean for black managers in the Premier League?

How a team of innovators overcame the odds to create water from thin air

Britain's health service uses long Twitter thread to explain why it needs more black people to donate blood